E clar, mândria fiecărui proprietar de business, după multe luni nedormite și multă muncă, este localul deschis. Și despre asta el vrea să spună tuturor. Este de înțeles când acest antreprenor este și director, și contabil, și marketolog. Are dreptul să gafeze sau cel puțin să nu cunoască detaliile din toate domeniile.
Indignarea vine însă pentru aceste afișe mari și colorate cu “Noi ne-am deschis!” ce le dau companiile mari, cu departamente de marketing și experți în domeniu.
Care totuși e treaba cu acest “Noi ne-am deschis”? Că nu e altceva decât aș spune “Noi stăm pe scaun”, “Noi vindem” sau “Noi alergăm”.
Da, e important ca trecătorii și cei din preajma locului cu pricina trebuie să cunoască despre faptul că suntem gata să primim oaspeți.
Însă, acest “ne-am deschis” este maxim o laudă. Eu în calitate de client ce am din faptul că voi v-ați deschis?
Cu alte cuvinte, ca acest “manifest” să nu pară atât de banal și să nu fie atât de ineficient ar fi bine să gândim și un beneficiu alături de el.
De exemplu “Ne-am deschis și oferim card de reducere pe viață fiecărui client!”, sau “Ne-am deschis și oferim transport gratuit!”, sau în cel mai rău caz “Noi ne-am deschis pentru a vă oferi cele mai calitative produse!”
Zi de zi se deschid localuri. Și în fiecare din ele e depus mult suflet și energie, multe resurse și idei. La sigur mai putem găsi una bună pentru un afiș eficient!