Sunt oameni care reprezintă o instituție.
Există și insitituții care reprezintă oameni.
Dar e rar atunci când un om înseamnă o instituție întreagă sau o profesie.
Când e vorba de greșeli, toată lumea critică. Iar atunci când este despre a mulțumi, rândurile se răresc. De ce? Poate pentru că avem undeva setat acel “E de datoria lui…”
Această atitudine o poți avea față de orice profesie și orice funcționar. Însă unii oameni fac lucrul nu doar pentru că au dat jurământ, ci pentru că iubesc ceea ce duc lumii.
Iar acest lucru se transmite prin atitudine, zâmbet, căldură, abordare și multe detalii pe care noi, cei serviți le simțim.
Oamenii a căror profesie ține de vieți omenești, de fericirea famiilor și de viitorul țării, trebuie să fie motivați în mod deosebit. Dar cum poți ști ce îi motivează? Pentru că nu e salariul, care nici pe departe nu acoperă meritul acestora. Și nici prestigiul profesiei nu e, pentru că nu au facilități față de unii…
E ceva timp de când fiind clienta unei instituții medicale înțeleg că unii oameni chiar își merită locul, titlul și lauda. Știu că vine târziu sau uneori nu mai ajunge la ei, pentru că între timp ei salvează alte vieți sau aduc bucurie și nu reușesc să citească bloguri sau să stea pe rețele sociale. Dar dacă e cineva prin preajma lor cine le poate transmite, e binevenit să o facă.
Cum aș putea să le ofer apreciere tuturor care își fac munca cu dedicație și din suflet, încă nu am idee. Însă printre toți cei care merită aceste laude se numără și Maxim Calaraș.
P.S: Acest mic articol nu este despre marketing și nici despre business. E despre cum de fapt ar trebuie să fie oameniii care fac lucurile astfel încât despre asta să vorbească alții.