În unele localități, mai există și astăzi tradiția de a merge cu copturi și bomboane în sărbătorile de iarnă. Rezultatul acestor drumeții este un schimb reciproc de aceleași bomboane, aceeași biscuiți și copturi pe jumate de sat. Zic ei într-un final: tradiția! Noi am spune că e și un gest frumos de atenție. Da. Însă aceste gesturi în lumea corporativă ar avea un pic altă însemnătate. Ce găsim în birourile noastre ultimele zile din fiecare an?

  • Șampanie
  • Felicitare
  • Calendar
  • Cană
  • Carnet
  • Pix
  • Citrice (mandarine, clemantine)

Și lista poate continua cu lucruri și mai puțin standarte.
Acest mesaj nu este despre ce se oferă cadou ci mai degrabă despre sensul acestor cadouri.
Încă odată vreau să menționez, e important gestul, da. Însă acest gest, la același buget, poate fi mult mai plăcut, mai eficient și mai cu impact.
De exemplu, de ce să nu fie un set de cărți de business? Cum ar fi să primim în dar un obiect personalizat? Ce-ar fi să investim aceeași bani într-un certifcat de careva servicii?
Evident, printr-un pachet comun satisfacem necesitatea unui birou întreg, dar oare ne dăm seama de faptul că acest pachet este unul din zecile primite paralel?
Câți bani ar fi logic de cheltuit pentru așa fericire?
Cât vă lasă inima. 🙂 Dar ar fi bine de pornit de la scop. Care este el în această „operațiune“ numită „pachetul cadourilor corporative“? Aceeași bani investiți azi în lista standartă o putem investi în ceva mult mai cu impact.
Cui trebuie să facem aceste cadouri?
La toată lumea, dacă ne permitem. Dacă nu, atunci clienților VIP și partenerilor strategici (nu că nu ar fi importanți toți partenerii și clienții).
Cine trebuie să se ocupe de acest subiect?
Probabil cel care știe cel mai bine cine sunt cei menționați în lista de mai sus.
Cu cât timp înainte de sărbători?
Cu cel puțin două luni, ca să reușiți să faceți listele, să pregătiți cadourile și să le livrați până la data de 20 decembrie, când la sigur prindeți pe cei vizați în birou.
Pe această cale, în numele tuturor celor care au primit cadouri mulțumim celor care le-au oferit. Le apreciem și gestul întradevăr contează. Doar vroiam să zic că se poate să facem ceva mai bine. Și asta nu costă nimic în plus. Dar ar putea avea un efect neașteptat de pozitiv. 😉
La mulți ani, corporativi!